”Säljare B2B innebär mycket praktik och fokus på ekonomi och affärsmannaskap”

När Rasmus Hallstensson tog examen från utbildningen Säljare B2B valde han att jobba på ett bolag där han verkligen kunde påverka affärerna. Långsiktigt vill han bli delägare och avancera uppåt.

Hur var utbildningen Säljare B2B?

– Den breda kompetensen som lärarna och konsulterna var fantastisk. Det var mycket praktik och fokus på ekonomi och affärsmannaskap, säger Rasmus Hallstensson.

Hur var lärarna?

– Henrik Andersson i kursen CRM, Mike Florette i affärskommunikation och Dick Bengtsson i affärsekonomi gjorde mest intryck på mig. De delade med sig av sina erfarenheter på ett inspirerande sätt och alla inom sina specifika områden. Kundvård, marknad från Henrik, den mentala biten från Mike samt ekonomin och affärsmannaskapet från Dick.

Hur ska man vara för att uppskatta denna utbildning?

– Jag tycker att man ska ha en känsla och intresse för försäljning, företagande, tillväxt och samhällsutveckling.

Vad har det lett till för yrke?

– Idag arbetar jag med företagsförsäljning av vitvaror och kök. Jag gjorde praktik på ett liknade företag, sen fortsatte jag arbeta i en av Elons butiker under sommaren och studietiden. Efter det kom jag i kontakt med företaget jag arbetar på nu och deras B2B-avdelning. Så bra kontakter i branschen var min väg in. De såg också en styrka i att jag praktiserat med liknande business innan.

Hur ser en arbetsvardag ut för dig?

– Jag arbetar vardagar 8.00-17.00 då mina kunder är i tjänst. En vanlig arbetsdag är att ta samtal från befintliga kunder, där är jobbet att fortsätta hålla en bra relation. Sen lägger jag mycket tid på att få in nya kunder till bolaget.

Vad är ditt nästa steg?

– Jag valde ett bolag där jag hade chansen att påverka affärerna. Långsiktigt vill jag bli delägare och avancera uppåt i bolaget.

Rekommenderar du utbildningen och skolan?

– Jag rekommenderar utbildningen Säljare B2B på SSB. Det är en bred utbildning för försäljning som har en bra tidsperiod på 2 år.

Här kan du läsa mer om YH-utbildningen Säljare B2B (Account Manager)

Vi samarbetar med bland andra
Åhléns City / ALSO AB / Apoteket AB / Appelberg AB / Aramtis Headhunting / ATEA / Baby Shop Store STHLM AB / Beltrami Recruitment AB / Benify AB / Bik Bok AB / Bosch Rexroth AB / Cygate Sverige AB / ECIT / Euvic Sverige AB / Filippa K / Fortum Markets AB / Goava / Google / Happy socks / HM AB / ICA Sverige AB / Intersport AB / KGK / Lagerhouse / Learnifier AB / Lexicon / LINUM AB / Microsoft / Nordic Hotels / Panduro / Plantagen AB / Rahmqvist Group AB / REF Stockholm / Stadium AB / Stjänsäljarpodden / Stora Coop / Talentech AB / Telavox AB / Tele2 IoT AB / Viva Media Group AB / Willys / WISE / Work Shop The Retail Agency / Workbuster AB / Zodiac Sverige AB /