Monika Kageryd gör de studerande framgångsrika

Monika Kageryd håller i trådarna för utbildningarna redovisningskonsult och lönespecialist i Stockholm. Hon får energi av att följa de studerande från den första nervösa skoldagen till säkerheten vid examensdagen.

Vilken är din bakgrund?

– Jag är utbildad marknadsekonom med mångårig yrkeserfarenhet inom utveckling och administration av utbildningar, både privata och statsfinansierade. Jag har arbetat med YH-utbildningar inom ekonomi, lön och juridik sedan YH-konceptet startades 2009.

Från en familj av entreprenörer

– Att tänka affärsmässighet och lönsamhet faller sig naturligt för mig då jag är uppvuxen med en familj av entreprenörer och egenföretagare. Saknas dessa två faktorer tror jag också att affärer lätt blir substanslösa. Min far hade ett talesätt ”Vi idkar inte välgörenhet i affärer.”, det är ledord som jag har med mig i mitt värv.

Vi idkar inte välgörenhet i affärer

 

Vad är det bästa med rollen som utbildningsledare?

– Att följa våra studerande från första nervös skoldag till säkerhet vid examensdagen ger mig energi. Jag blir genuint glad och får själv drivkraft av att uppleva engagemanget bland de som, precis som jag, uppskattar noggrannhet och ansvarstagande. Den studerandes framgång är mitt mål med det dagliga arbetet.

Tillsammans är vi starka

– Jag tror också på den gemensamma kraftens lösningar, tillsammans är vi starka. Min erfarenhet inom detta yrke är att problem sällan är så stora att det inte finns en fiffig lösning. Det gäller bara att alla inblandade är beredda att finna den tillsammans – it takes two to tango.

Hur ser en arbetsdag ut?

– Mina dagar som utbildningsledare på Stockholm School of Business är mycket varierade, allt från att planera kommande kurser och terminer (och då ha flera terminers framförhållning) till att lösa tekniktrassel för en lärare som precis ska starta sin lektion. Jag ser till att du som studerande vet var du ska vara och har kontroll på vad du ska lära dig, jag hjälper dig i processen med att finna LiA-plats och jag har kontroll på schema, utvärderingar och tentor.

Ditt engagemang för din kund speglas i slutänden via kundens framgång.

Vad ska man tänka på när man går dina utbildningar?

– Som Redovisningsekonom skall man brinna för ekonomisk uppföljning och som Lönespecialist behöver man förstå värdet av fokus på att leverera rätt lön i rätt tid. Som jag nämnt tidigare och det är värt att förstärka att noggrannhet och ansvar i dessa roller leder till framgång.

– Som Lönespecialist måste man också lära sig att hantera den rådgivande delen i rollen gentemot den anställde. Som Redovisningskonsult är man behjälpt av gilla mötet med människor då man vägleder sina kunder i olika ekonomiska frågor.

Engagemang är viktigt

– En annan viktig sak under själva studietiden är att man som studerande inte kan räkna med att få en utbildning serverad, utan att du måste jobba med engagemang, och intresse för att uppnå dina mål. Min roll som utbildningsledare är att ge dig den information och de nycklar du behöver för att nå din examen, men du måste göra jobbet själv!

Vi samarbetar med bland andra
Åhléns City / ALSO AB / Apoteket AB / Appelberg AB / Aramtis Headhunting / ATEA / Baby Shop Store STHLM AB / Beltrami Recruitment AB / Benify AB / Bik Bok AB / Bosch Rexroth AB / Cygate Sverige AB / ECIT / Euvic Sverige AB / Filippa K / Fortum Markets AB / Goava / Google / Happy socks / HM AB / ICA Sverige AB / Intersport AB / KGK / Lagerhouse / Learnifier AB / Lexicon / LINUM AB / Microsoft / Nordic Hotels / Panduro / Plantagen AB / Rahmqvist Group AB / REF Stockholm / Stadium AB / Stjänsäljarpodden / Stora Coop / Talentech AB / Telavox AB / Tele2 IoT AB / Viva Media Group AB / Willys / WISE / Work Shop The Retail Agency / Workbuster AB / Zodiac Sverige AB /