Marknadschef på Tom Hope två år efter examen från SSB

Emilia Litzén tog examen från Säljare B2B (Account Manager) år 2020 och är idag marknadschef på Tom Hope. Här delar hon med sig av tips och råd till dig som ska studera och vill göra en snabb karriär.

Varför valde du Säljare B2B på SSB?

– Jag har alltid velat plugga vidare men tyckte det var svårt att veta vad jag skulle studera till och när jag via en bekant fick en rekommendation till utbildningen på SSB bestämde jag mig bara för att köra och att allt får lösa sig med tiden.

Vad var unikt med SSB?

– Utbildningsledarna. De hade en förmåga att se potential i oss studenter på individnivå och preppade oss väl för det kommande arbetslivet.

All utbildning bedrivs av personer som är aktiva i näringslivet

Vilka är de största fördelarna med Yrkeshögskolan?

– All utbildning bedrivs av personer som är aktiva i näringslivet och det bidrar till att man får färsk kunskap och direktinsyn i den branschen man kommer verka i. För mig resulterade det i att jag anpassade mig snabbt till min yrkesroll eftersom allt redan var bekant.

Vilka ämnen har du haft mest användning av?

– Alla. Däremot förstod jag det mer i efterhand. Ett exempel på det, är att i en kurs lärde vi oss Microsoft Excel. Jag tyckte det var såååå tråkigt, men idag arbetar jag med Excel dagligen och är glad att jag fick dom grundkunskapen.

Vilka lärare gjorde avtryck och på vilket sätt?

– Min utbildningsledare Jaquline Gyllenberg. Hennes förmåga att utveckla individer är helt otrolig. Jag önskar att alla någon gång under sin livstid får möjlighet att träffa en person som henne.

Jag gjorde både mina LIA-perioder på Bentley och Mclaren Scandinavia

Var gjorde du dina LIA-perioder någonstans?

– Jag gjorde både mina LIA-perioder på Bentley och Mclaren Scandinavia. Eftersom jag gjorde bra ifrån mig blev jag erbjuden jobb där direkt efter min första LIA-period. Men jag gick ju självklart färdigt hela utbildningen.

Rekommenderar du skolan?

– Ja till 100%. Skolan gör det möjligt att snabbt komma ut i arbetslivet och göra karriär. Däremot är det du som behöver göra jobbet och din inställning avgör vilket resultat du får.

…din inställning avgör vilket resultat du får.

 Vilken yrkesroll har din utbildning lett till?

– Jag arbetar idag som marknadschef på Tom Hope och driver även ett e-handelsbolag vid sidan av. För att bredda mina kunskaper inom digital marknadsföring valde jag även att komplettera min säljutbildning med att läsa Marketing Automation på Medieinstitutet som är en systerskola till SSB.

Dina 5 tips till den som ska studera Säljare B2B?

  • Nätverka! Dina kursledare, utbildningsledare och klasskompisar kommer att ingå i ditt nätverk och det kommer vara till din fördel när du kommer ut i arbetslivet.
  • Prioritera LIA! Förberedd din LIA-period väl och börja ansökningsprocessen i god tid så att du ökar dina chansar att hamna på ett bolag som du verkligen vill komma in på.
  • Rätt inställning! Skolan är en mycket bra grund att stå på men i slutändan så är det du som gör jobbet. Med en B2B-examen och rätt inställning är jag övertygad om att man kommer komma långt!
  • Lär dig älska grupparbeten! Grupparbeten kan vara svåra men att bli bra att på samarbete i grupp och med olika typer av personligheter kommer att vara till din fördel. Se det som övning för verkligheten.
  • Ha ett tydligt mål! Om du har möjlighet så ha ett tydligt mål med varför du går utbildningen och påminn dig om det målet varje vecka.

Här kan du läsa mer om YH-utbildningen Säljare B2B (Account Manager)

Vi samarbetar med bland andra
Åhléns City / ALSO AB / Apoteket AB / Appelberg AB / Aramtis Headhunting / ATEA / Baby Shop Store STHLM AB / Beltrami Recruitment AB / Benify AB / Bik Bok AB / Bosch Rexroth AB / Cygate Sverige AB / ECIT / Euvic Sverige AB / Filippa K / Fortum Markets AB / Goava / Google / Happy socks / HM AB / ICA Sverige AB / Intersport AB / KGK / Lagerhouse / Learnifier AB / Lexicon / LINUM AB / Microsoft / Nordic Hotels / Panduro / Plantagen AB / Rahmqvist Group AB / REF Stockholm / Stadium AB / Stjänsäljarpodden / Stora Coop / Talentech AB / Telavox AB / Tele2 IoT AB / Viva Media Group AB / Willys / WISE / Work Shop The Retail Agency / Workbuster AB / Zodiac Sverige AB /

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Stockholm of Business, orgnr. 556701-9699 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för annonsmätning

För att kunna erbjuda bättre service och upplevelse placerar vi cookies för att kunna anpassa marknadsföring till dig. Ett annat syfte med denna behandling är att kunna marknadsföra produkter eller tjänster till dig, ge anpassade erbjudanden eller marknadsföra och ge rekommendationer kring nya koncept utifrån vad du har köpt tidigare.

Cookies för personlig annonsmätning

För att kunna visa relevant reklam placerar vi cookies för att anpassa innehållet för dig

Cookies för anpassade annonser

För att visa relevanta och personliga annonser placerar vi cookies för att tillhandahålla unika erbjudanden som är skräddarsydda efter din användardata