Lärarna har ett magiskt sätt att engagera och inspirera

Jenny Kässi gick distansutbildningen Butiksledare och tyckte det var toppen att hon kunde kombinera studier och jobb. Idag är hon säljledare på XXL Sport & Vildmark och stortrivs.

Vad gjorde du innan studierna?

– Innan studierna så arbetade jag på Ica special AB som avdelningsansvarig. 2018 fick jag mitt första barn och under föräldraledigheten så började jag att studera till butiksledare på SSB.

Varför valde du Butiksledare?

– Både kollegor och chefer har pushat mig att söka liknande utbildningar tidigare.  Att se andra lyckas och att driva både mig själv och andra mot sina mål ledde mig till utbildningen som butiksledare.

Upplägget med distansstudier passade mig perfekt då jag kunde kombinera föräldraledighet, jobb och studier.

Varför valde du SSB?

– Upplägget med distansstudier passade mig perfekt då jag kunde kombinera föräldraledighet, jobb och studier. Inspirerande föreläsare och kurser som är relevanta för branschen. Jag fick också möjligheten att knyta många kontakter över hela landet dels genom klassen och dels genom branschfolk.

Vilka är fördelarna med Yrkehögskola?

– Helt klart att få komma ut på en arbetsplats och direkt få praktisera allt man lärt dig under utbildningen.

Vilka ämnen har du haft mest användning av?

– Väldigt svårt att välja ett ämne eftersom alla tillsammans har varit nyttiga i vardagen. Men om jag måste välja så Omnichannel, personaladministration och kvalificerad och konsultativ försäljning. Sen har kompetensutvecklingen vart viktig för min egen personliga utveckling.

Vilka personer gjorde avtryck under utbildningen?

– Det är flera personer.  Jaquline Gyllenberg som är en riktig powerwoman, någon jag verkligen ser upp till! Peter Wilen som har ett magiskt sätt att engagera och inspirera. Sen var BEAM fantastiska och idag har jag äran att få arbeta med Magnus Feldt inom XXL all sports united.

Var gjorde du dina praktikperioder?

– Jag gjorde min LIA1 och 2 på Lantliv inredning AB i Leksand. Det gav mig mycket insikt i att det är så otroligt mycket jobb med att driva eget. Till skillnad från större företag som har en massa färdiga system osv så krävs så mycket jobb som egenföretagare.

Rekommenderar du skolan?

– Ja jag rekommenderar verkligen skolan, även om du har många år inom branschen så kommer du garanterat att lära dig något om dig själv som till exempel hur du fungerar i en grupp och hur du fungerar som ledare.

Vilken yrkesroll har utbildning lett till?

– Idag jobbar jag som säljledare på XXL Sport & Vildmark och inom en snar framtid öppnar vi upp portarna till vår nya butik i Borlänge

Dina 5 tips till en som ska studera Säljare B2B?

  • Var med på alla föreläsningar.
  • Ta in så mycket du kan.
  • Lär dig mycket om dig själv.
  • Knyt kontakter.
  • Sätt tydliga mål (vad vill du ha ut av utbildningen)

 

Här kan du läsa mer om yh-utbildningen Butiksledare (Distans)

 

 

 

Vi samarbetar med bland andra
Åhléns City / ALSO AB / Apoteket AB / Appelberg AB / Aramtis Headhunting / ATEA / Baby Shop Store STHLM AB / Beltrami Recruitment AB / Benify AB / Bik Bok AB / Bosch Rexroth AB / Cygate Sverige AB / ECIT / Euvic Sverige AB / Filippa K / Fortum Markets AB / Goava / Google / Happy socks / HM AB / ICA Sverige AB / Intersport AB / KGK / Lagerhouse / Learnifier AB / Lexicon / LINUM AB / Microsoft / Nordic Hotels / Panduro / Plantagen AB / Rahmqvist Group AB / REF Stockholm / Stadium AB / Stjänsäljarpodden / Stora Coop / Talentech AB / Telavox AB / Tele2 IoT AB / Viva Media Group AB / Willys / WISE / Work Shop The Retail Agency / Workbuster AB / Zodiac Sverige AB /