Studenterna har ordet

Hur är det att studera till Säljare B2B?

Vi frågade tidigare och nuvarande studenter hur det är att studera till Säljare Business to Business på SSB. Vad är bäst, är det ett bra karriärsval och skulle du rekommendera utbildningen till dina vänner?

Robert Svensson är tidigare student på utbildningen Säljare B2B på SSB. Idag jobbar Robert med Client Relations på Workbuster och började där som praktikant under sina studier.

Vad var det bästa med utbildningen Säljare B2B?

– Det bästa med utbildningen tycker jag har varit möjlighet till LIA och fått den senaste kunskapen inom säljare B2B från våra lärare.

Hur har utbildningen hjälpt dig i din karriär?

– Otroligt mycket skulle jag säga. Jag hade aldrig jobbat inom försäljning innan och har lärt mig mycket som jag kunnat ta med mig ut i arbetslivet och använt för att få en bra start. Jag har också fått en bra förståelse under min LIA vilket område som passade mig.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?

– Det skulle jag verkligen göra och det är kunskapen man får lära sig och förberedelserna inför arbetslivet efter denna utbildning som gör att man känner sig redo när det väl är dags.

Tora Gustafsson studerar till Säljare B2B hos SSB och tar sin examen 2021. Hon berättar att utbildningen är ett av delmomenten för att hon ska nå mitt huvudmål, vilket är att jobba inom läkemedelsbranschen.

Hur känner du att utbildningen Säljare B2B kommer hjälpa dig i karriären?

– Jag som tidigare har en längre erfarenhet inom B2C valde att hoppa på denna utbildning då jag ville ta nästa steg i min karriär som säljare. Men också för att få en djupare förståelse kring affärer. I utbildningen får jag med mig den grund jag behöver för att lyckas i min roll som säljare.

Varför valde du att studera på SSB framför andra alternativ?

– Jag sökte in till flera skolor och stod i sluttampen och velade mellan två, en av dem var SSB. Jag är en person som går mycket på magkänsla, och magkänslan sa där och då SSB vilket det slutligen blev. Och det är jag tacksam för. Det som övervägde det ena över det andra var det intryck jag fick av personalen på skolan när jag var på öppet hus. Första intrycket gör så mycket.

När jag startade min utbildning hade jag höga förväntningar och det tycker jag har överträffats. Skolan levererar kunniga lärare och personal, så vill man utvecklas både på det personliga planet och på det professionella så är det här man ska gå.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?

– Jag kan varmt rekommendera utbildningen. Vi har förmånligheten att ha kompetenta lärare som är verksamma och aktiva inom näringslivet vilket gör att vi får en inblick i hur branscherna ser ut i dagsläget. Dessutom sitter lärarna och personalen på stora nätverk som de mer än gärna delar med sig av och kopplar ihop med studenterna när de ser en passande match.

 

Alexander Skog går utbildningen Säljare B2B hos SSB och tar sin examen 2021. Vi bad Alexander att besvara några frågor om utbildningen:

Vad är det bästa med utbildningen Säljare B2B?

– Det finns många, många bra saker att säga om utbildningen, men om jag skulle välja ut en aspekt så skulle det vara den höga lärarkompetensen. Våra lärare är otroligt kunniga på sina respektive områden, dom är duktiga på att lära ut och dom är duktiga på att kommunicera med oss elever.

Om jag skulle nämna lite andra saker så skulle det vara vår utbildningsledare Jaquline Gyllenberg, vårt schema och hur dom hanterade corona-krisen och snabbt ställde om till distans.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?

– Absolut! Alla som är intresserade att jobba inom försäljning borde söka till SSB. Man kommer få tillgång till så mycket kunskap som man kan använda inom B2B såklart men även andra områden också. Det är en väldigt mångsidig utbildning även om fokuset främst är på B2B.

Varför valde du att studera på SSB framför andra alternativ?

Det finns flera olika anledningar till att jag valde SSB över andra skolor, men om jag skulle summera som en topp 3 så skulle det nog vara:

  • Kursinnehållet
  • Lärarkompetensen
  • Utbildningsledaren

Här kan du läsa mer om utbildningen Säljare B2B (Account Manager)

Vi samarbetar med bland andra
Åhléns City / ALSO AB / Apoteket AB / Appelberg AB / Aramtis Headhunting / ATEA / Baby Shop Store STHLM AB / Beltrami Recruitment AB / Benify AB / Bik Bok AB / Bosch Rexroth AB / Cygate Sverige AB / ECIT / Euvic Sverige AB / Filippa K / Fortum Markets AB / Goava / Google / Happy socks / HM AB / ICA Sverige AB / Intersport AB / KGK / Lagerhouse / Learnifier AB / Lexicon / LINUM AB / Microsoft / Nordic Hotels / Panduro / Plantagen AB / Rahmqvist Group AB / REF Stockholm / Stadium AB / Stjänsäljarpodden / Stora Coop / Talentech AB / Telavox AB / Tele2 IoT AB / Viva Media Group AB / Willys / WISE / Work Shop The Retail Agency / Workbuster AB / Zodiac Sverige AB /