”En säljutbildning är aldrig bortkastad tid”

Simon Blanche har lagt hockeyklubban på hyllan och har nu helt andra mål i siktet. Han läser utbildningen Säljare B2B (Account manager) och är nu ute på LIA-praktik där han får testa sina nya kunskaper i verkligheten.

Simon Blanche satsade några år på att bli professionell ishockeyspelare men skador och bristande motivation satte stopp för det. Efter lite research kring intressanta yrken och utbildningar valde han SSB och utbildningen Säljare B2B.

­ – Min tanke var att oavsett vad jag kommer att göra i framtiden så är en säljutbildning aldrig bortkastad tid, säger Simon och skrattar.

Var gör du praktik?
– Jag är på Forefront Consulting som är ett IT-konsultföretag med bred kompetens inom IT. De guidar företag och organisationer på olika nivåer genom det digitala landskapet. Jag fick kontakt med dem via Henrik Andersson som är en av mina lärare på Stockholm School of Business. Onboardingen har jag fått utforma själv vilket känns extra lyxigt. Jag är den första studenten som gör LIA-praktik inom försäljning här så vi jobbade tillsammans fram en plan.

Vilka kurser har varit bäst hittills?
– De kurser som jag inte hade klarat mig utan är Forefront: Offentlig Upphandling, Komplex och Konsultativ försäljning samt den första LIA-perioden. Det var då som all teori från utbildningen blev verklig och jag förstod nyttan av den.

Vad är målet efter examen?
– Målet är att jobba eller plocka en Top-Up Degree inom International Business Management. Oavsett vilket spår jag väljer så har utbildningen hjälp mig att hitta något nytt att fokusera på efter min ishockeykarriär, avslutar Simon.

Här kan du läsa mer om utbildningen Säljare B2B (Account manager)

 

Vi samarbetar med bland andra
Åhléns City / ALSO AB / Apoteket AB / Appelberg AB / Aramtis Headhunting / ATEA / Baby Shop Store STHLM AB / Beltrami Recruitment AB / Benify AB / Bik Bok AB / Bosch Rexroth AB / Cygate Sverige AB / ECIT / Euvic Sverige AB / Filippa K / Fortum Markets AB / Goava / Google / Happy socks / HM AB / ICA Sverige AB / Intersport AB / KGK / Lagerhouse / Learnifier AB / Lexicon / LINUM AB / Microsoft / Nordic Hotels / Panduro / Plantagen AB / Rahmqvist Group AB / REF Stockholm / Stadium AB / Stjänsäljarpodden / Stora Coop / Talentech AB / Telavox AB / Tele2 IoT AB / Viva Media Group AB / Willys / WISE / Work Shop The Retail Agency / Workbuster AB / Zodiac Sverige AB /