En bra säljutbildning kan ge mycket pengar på kort tid

En säljutbildning är en trygghet att ha i ryggen under hela karriärresan. Det finns få yrken där du kan tjäna så mycket pengar efter en så relativt kort utbildning, säger Christopher Wåhlstedt, Key Account Manager & Sales Manger på SMW Group.

Var jobbar du nu?

– Jag jobbar på ett företag som heter Socal Media Work Group. Vi är experter på rekrytering, employer branding och marknadsföring via sociala medier. Jag har jobbat här i 5 år. Jag började som Account Manager blev sedan Team Leader och idag är jag delägare, KAM & Sales Manager. Med talang och hårt arbete kommer man långt.

Varför valde ni att samarbeta med SSB?

– En person som jobbade här hade gått Säljutbildningen och pratade väldigt gott om skolan. Det gjorde att jag blev nyfiken och klev in i ledningsgruppen för klassen Säljare B2B. Jag är en driven person som kan försäljning och drivs av att se unga talanger lyckas.

”Allt är någon form av försäljning och utbildningen på SSB ger en rejäl kickstart”

Är det krävande att sitta i ledningsgruppen?

– Det är inte betungande alls. Vi träffas fyra gånger per år och det är alltid trevligt. Alla borde göra det. Det ger så otroligt mycket att få vara en del av en sådan viktig utbildning. Utbildning är en stor trygghet att ha med sig. Dessutom är grundkunskap inom försäljning extra bra. Allt är någon form av försäljning och utbildningen på SSB ger en rejäl kickstart.

Vad tycker du om konceptet Yrkeshögskola?

– Jag tycker yrkeshögskolan är fantastisk. Många säljare är praktiskt lagda och här får de möjlighet att arbeta under LIA-perioderna och inte bara hänga över studieböckerna. Dessutom är det en relativt kort utbildning. Att studera i 5-6 år är inte för alla, jag upplever att en stor andel unga människor tycker att det är för lång tid, det blir svårt att se ljuset tunneln – Därför är två år perfekt.

Så du gillar praktikperioderna

– Absolut. Betyg är självklart jätteviktigt, men LIA-perioderna är också väldigt viktig. Mitt råd är att satsa ordentligt på LIA-perioderna. Det är en unik möjlighet som ofta leder till anställning. Var inte rädd för att fråga mycket och visa hur bra du faktiskt är. Du har nytta av säljutbildningen under hela din karriär. Den hjälper dig att klättra och leverera.

”Finns hur mycket jobb som helst för duktiga säljare.”

Finns det gott om säljjobb?

– Finns hur mycket jobb som helst för duktiga säljare. Dessutom är möjligheterna att göra en lysande karriär väldigt stor. Är man en driven människa som vill göra det som krävs så kan man lyckas hos oss och på andra ställen. Det finns inget annat yrke där du kan studera så kort tid och tjäna så mycket pengar. Möjligheterna är enorma! Vi har säljare som tjänar mer en än kirurg efter att ha arbetat bara ett år.

Är det enkelt att jobba som säljare?

– Det krävs engagemang och jobbet sköter sig inte själv. Hur dåligt det än går så är det bara att jobba hårdare, ringa ett samtal till, boka ett till möte. Den inställningen har gjort att jag har blivit årets säljare fem år i rad. Det blir självklart lättare med åren. Ingen är Zlatan på en gång, inte ens Zlatan.

Har du några tips till de som studerar?

• Gör ditt yttersta varje dag, det finns bara en väg till framgång – hårt slit.
• Utbildningen är en kort del av ditt liv. Satsa 100 % på utbildningen och LIA perioden.
• Gå all-in på dina LIA-platser.
• Ge inte upp, alla säljare har jobbiga perioder. Du kan bara bli bättre!

Här kan du läsa mer om YH-utbildningen Säljare B2B (Account Manager).

 

 

 

Vi samarbetar med bland andra
Åhléns City / ALSO AB / Apoteket AB / Appelberg AB / Aramtis Headhunting / ATEA / Baby Shop Store STHLM AB / Beltrami Recruitment AB / Benify AB / Bik Bok AB / Bosch Rexroth AB / Cygate Sverige AB / ECIT / Euvic Sverige AB / Filippa K / Fortum Markets AB / Goava / Google / Happy socks / HM AB / ICA Sverige AB / Intersport AB / KGK / Lagerhouse / Learnifier AB / Lexicon / LINUM AB / Microsoft / Nordic Hotels / Panduro / Plantagen AB / Rahmqvist Group AB / REF Stockholm / Stadium AB / Stjänsäljarpodden / Stora Coop / Talentech AB / Telavox AB / Tele2 IoT AB / Viva Media Group AB / Willys / WISE / Work Shop The Retail Agency / Workbuster AB / Zodiac Sverige AB /