Dennis valde Säljare B2B för att lära sig mer om ekonomi och juridik

Efter att ha jobbat som säljare några år ville Dennis lära sig mer om ekonomi och juridik. Han valde utbildningen Säljare B2B (Account Manager) där sista kursen är LIA-praktik. Den gör han på Telavox där han redan har fått fast anställning som Solution Sales Executive.

Vad gjorde du innan studierna?

– Jag började min karriär på mobiloperatören 3. Där hade jag flera olika roller och jobbade bland annat på Cypern som en del av deras elitteam. Innan jag började på SSB jobbade jag även som Account Manager på ett bolag där jag sålde ett komplext fastighetssystem riktad mot offentlig sektor.

Varför valde du Säljare B2B på SSB?

– Jag kände att jag hade fastnat i min karriär och ville bygga på mina affärsmässiga kunskaper inom försäljning. Jag hade skolats inom telefonförsäljning och märkte att jag hade bristande kunskaper inom bland annat ekonomi och juridik. Jag ville helt enkelt bli en mer komplett säljare.

Vad var unikt med SSB?

– Det som lockade mig mest var att lärarna var yrkesverksamma. Det gjorde att vi fick en bättre bild av verkligheten med konkreta exempel från näringslivet.

För mig som var väldigt skoltrött i gymnasiet har detta varit ett perfekt upplägg

Vilka är de största fördelarna med YH-upplägget?

– För mig var det avgörande att utbildningen var relativt kort och hade pauser från studierna i form av praktik. För mig som var väldigt skoltrött i gymnasiet har detta varit ett perfekt upplägg – teorilektioner som du sedan använder i praktiken.

Vilka ämnen har du haft mest användning av?

– En av de bästa kurserna för mig var Internationell Försäljning med Ulf Syvertsen. Kursen gav mig en bredare förståelse för hur viktigt det är att förstå olika kulturer, seder och oskrivna regler när man jobbar över landsgränserna. Den andra kursen jag vill nämna är affärsengelska med Robert Lees. Han gav många tips och tricks inom retorik och grammatik som jag redan har använt flitigt i min nuvarande tjänst.

Jaquline Gyllenberg, vår utbildningsledare, har gett mig många insikter och idéer

Vilka personer har gjort avtryck?

– Jaquline Gyllenberg, vår utbildningsledare, har gett mig många insikter och idéer. Hon har bland annat guidat mig i CV-skrivning och intervjuteknik. Ulf Syvertsen var väldigt inspirerande att lyssna på, eftersom han är så pass senior. Han gav oss en väldigt bra inblick i affärslivet samt många skratt när han berättade sina gamla jobbhistorier.

Har du varit på LIA-praktik?

– Jag gjorde min första LIA-praktik på Academic Work som är ett av Sveriges största bemannings-och rekryteringsföretag. Just nu gör jag min andra LIA på IT/SaaS-bolaget Telavox. Det som ger mig mest är utan tvekan alla kontakter som jag får. Men jag har även fått lära mig en helt ny bransch bemanning och rekrytering.

…genom utbildningen får man möjlighet att bli en mer komplett försäljare…

Rekommenderar du skolan?

– Absolut, genom utbildningen får man möjlighet att bli en mer komplett försäljare för att sedan ta sig an mer komplexa roller och nyckelpositioner inom ett bolag.

Vilken yrkesroll har din utbildning lett till?

– Den sista kursen i utbildningen är LIA2 och där har jag redan nu fått fast anställning. Idag jobbar jag med värdebaserad försäljning inom IT/Telekom i segmentet 70-350 anställda. Min titel är Solution Sales Executive.

Dina 5 tips till en som ska studera Säljare B2B?

  • Utmana dig själv, försök att ta ledarrollen i grupparbeten
  • När det är som tuffast, kom ihåg då varför du valde att påbörja utbildningen
  • Använd lärarnas erfarenhet och nätverk till din fördel
  • Ansök LIA i den bransch du vill jobba i
  • Var engagerad, ju mer du ger desto mer kommer du få ut av utbildningen

Här kan du läsa mer om YH-utbildningen Säljare B2B (Account Manager)

Vi samarbetar med bland andra
Åhléns City / ALSO AB / Apoteket AB / Appelberg AB / Aramtis Headhunting / ATEA / Baby Shop Store STHLM AB / Beltrami Recruitment AB / Benify AB / Bik Bok AB / Bosch Rexroth AB / Cygate Sverige AB / ECIT / Euvic Sverige AB / Filippa K / Fortum Markets AB / Goava / Google / Happy socks / HM AB / ICA Sverige AB / Intersport AB / KGK / Lagerhouse / Learnifier AB / Lexicon / LINUM AB / Microsoft / Nordic Hotels / Panduro / Plantagen AB / Rahmqvist Group AB / REF Stockholm / Stadium AB / Stjänsäljarpodden / Stora Coop / Talentech AB / Telavox AB / Tele2 IoT AB / Viva Media Group AB / Willys / WISE / Work Shop The Retail Agency / Workbuster AB / Zodiac Sverige AB /