Caroline blev butiksledare på Synsam redan innan examen

Caroline Johansson tar snart examen från YH-utbildningen Butiksledare. Hon har gjort snabb karriär och är redan nu butiksledare på sin tidigare arbetsplats Synsam i Lindesberg.

Vad gjorde du innan studierna?

– Jag jobbade på Synsam redan innan studierna, men kände att jag ville utvecklas och få större ansvar och befogenheter. Jag har pluggat parallellt med arbetet och arbetsgivaren har varit stöttande under hela tiden.

Varför valde du den här utbildningen?

– Kände att jag stod och stampade och jag ville utvecklas i min ledarroll, ville göra karriär kan man säga. Jag sökte en annan utbildning först, men min studievägledare sa att utbildningen på SSB var bättre. Hon hade rätt, och idag är jag glad för att jag valde utbildningen Butiksledare på SSB. Har fått många aha-upplevelser. Distansupplägget har fungerat prefekt, men det är lite tråkigt att pandemin har inneburit att vi inte har träffats alls.

Vad fick dig att välja SSB?

– Upplägget passade mig precis eftersom det är välorganiserat, halvfart och på distans. Det har även varit helt rätt delkurser, yrkesverksamma föreläsare samt att man får examensbevis. Har verkligen haft praktisk nytta av utbildningen och blivit mycket starkare som ledare.

Hur har lärarna varit?

– De var väldigt bra på att berätta precis hur det är på riktigt. Alla har varit kompetenta och erfarna. Det ställs stora krav på att undervisa på distans. Men alla har varit väldigt duktiga på att lyssna och skapa engagemang. Väldigt bra personer att lyssna på.

Stämningen i klassen?

– Vi har haft många grupparbeten så man har verkligen lärt känna varandra. Har så klart även lärt mig en del av de andra deltagarna också, inte bara föreläsarna. En bonus är att jag även träffat en kompis som jag nog kommer träffa hela livet.

Vilket ämne har varit mest givande hittills?

– Kan inte plocka ut en kurs som varit extra bra. Alla har varit extra bra. Helheten är det bästa.

Var har du gjort praktik?

– Jag gjorde praktik på Synsam där jag jobbade parallellt under utbildningen. Det var inga problem att skilja på vanligt arbete och praktik. Under praktiken gick jag med min butikschef och tog del av hennes vardag och arbetsuppgifter. När jag arbetade var det helt andra arbetsuppgifter. Fungerade klockrent.

Var vill du jobba när du tar examen?

– Målet var att bli butikschef på Synsam och det är jag nu – redan innan examen. Jag har uppfyllt mitt mål. Check på den.

Rekommenderar du skolan?

– Oh ja. Det gör jag verkligen. Dels för att den är på distans och att man kan jobba deltid parallellt. Det är även hög kompetens på föreläsarna och utbildningsledarna. Upplägget har varit så organiserat att det inte har känts så svårt eller betungande att studera.

Carolines 5 tips till dig som ska studera.

• Knyta kontakter är viktigt, gärna på Linkedin

• Skaffa en mentor. Fråga någon som du ser upp till. De säger oftast ja.

• Du måste vara flexibel för att pyssla med tider under grupparbetena.

 

Här kan du läsa mer om YH-utbildningen Butiksledare

Vi samarbetar med bland andra
Åhléns City / ALSO AB / Apoteket AB / Appelberg AB / Aramtis Headhunting / ATEA / Baby Shop Store STHLM AB / Beltrami Recruitment AB / Benify AB / Bik Bok AB / Bosch Rexroth AB / Cygate Sverige AB / ECIT / Euvic Sverige AB / Filippa K / Fortum Markets AB / Goava / Google / Happy socks / HM AB / ICA Sverige AB / Intersport AB / KGK / Lagerhouse / Learnifier AB / Lexicon / LINUM AB / Microsoft / Nordic Hotels / Panduro / Plantagen AB / Rahmqvist Group AB / REF Stockholm / Stadium AB / Stjänsäljarpodden / Stora Coop / Talentech AB / Telavox AB / Tele2 IoT AB / Viva Media Group AB / Willys / WISE / Work Shop The Retail Agency / Workbuster AB / Zodiac Sverige AB /