Våra utbildare BEAM har ordet

På vår utbildning Butiksledare samarbetar vi med företaget BEAM, ett team med kompetenser och många års erfarenheter inom HR, Sälj och Marknad, Personaladministration och Pedagogik.

BEAM består av Anna Lundvall, Erik Lundvall, Magnus Feldt och Benny Andersson. De har arbetat med och i företag så som IKEA, Zara, Logitech, El-Giganten, OBH Nordica, Vendator, Stockholms stad, Netcom Consultants, Media Markt, City Mail, Hudiksvalls Kommun, Unieuro (Italien), Atea, Tech Data, Paradiset reklambyrå, Stockholms Stadsteater.

För tillfället utbildar ni på BEAM våra studerande i kursen personaladministration. Det är mycket uppmärksamhet kring ledarskap just nu inte bara i Sverige utan även globalt, hur tänker ni kring det?

Som grupp har vi stor vana i att leda men också utbilda och utbildas. Vi ser tydligt och återkommande att det som ofta gör skillnad är om företagets ledning satsar på sin personal. De som lyckas satsa och skapa en arbetsmiljö präglad av förtroende och tillit får engagerad och nöjd personal. Som ledare räcker det inte att bara vara en utförare du måste också ha mellanmänskliga kvaliteter, då kan du få ut din och företagets fulla potential. Det här ämnet är viktigt.

Bra ledarskap = Nöjda medarbetare = Glada kunder = Fantastiska resultat!

Varför är ämnet personaladministration viktigt i utbildningen Butiksledare?

Att kunna balansera företagsmål med genomtänkt personalpolitik är ett måste för framgång. Under kursen visar vi att det går att förena tydligt ledarskap med att vara human samtidigt som man har koll på budget.

Som  Årets talare 2019- Christer Olsson säger, att optimera är bättre än att maximera om du vill nå framgång över tid!

En föränderlig värld kräver också förändringar i organisationer och då behövs ny kunskap. Vi brukar säga, ”ta chansen att skapa din framtid istället för att bara hamna någonstans”. Dessutom visar du både dig själv och din framtida arbetsgivare att du har viljan att kämpa för att nå dina mål. En viktig egenskap i alla organisationer.

Varför är en YH-utbildning ett bra val?

Som studerande ges man möjlighet att snabbt komma ut i arbete. Kurserna fokuserar på det mest väsentliga i yrkeslivet. Den akademiska vägen är annorlunda, båda utbildningsformerna är viktiga men en YH – utbildning är mer pragmatisk och är ett perfekt alternativ till det akademiska spåret som mer bereder studenter för vidare studier och ger ett akademiskt förhållningsätt.

Vi på SSB tycker att det är viktigt med en nära kontakt med näringslivet då vi vill att de studerande skall ha aktuella kunskaper till hands under sin studietid, hur tänker ni på BEAM kring vårt samarbete?

För oss som varje dag är ute i verkligheten utanför skolan blir det väldigt tydligt kring nyttan av att leverera kunskaper som bottnar ur verkliga case. I dag räcker det inte att bara stå och föreläsa om saker som de studerande själva kan googla sig till. För att vara trovärdig och relevant är det nödvändigt att man hänger med i det som händer, för förändringar sker FORT.

Samtidigt tycker vi att det är roligt och viktigt att träffa framtidens ledare, få en försmak av vad som komma skall.

Har ni något ledord som ni använder er av?

För oss är det tydligt att det lättare att förstå det man först gör. Så helt enkelt ”Du gör du förstår.”

Om du visar en rispa i fasaden kommer du att nå längre i ditt ledarskap än on du leker superhjälte! Om du inte är Bamse såklart.

 

 

 

Vi samarbetar med bland andra
Åhléns City / ALSO AB / Apoteket AB / Appelberg AB / Aramtis Headhunting / ATEA / Baby Shop Store STHLM AB / Beltrami Recruitment AB / Benify AB / Bik Bok AB / Bosch Rexroth AB / Cygate Sverige AB / ECIT / Euvic Sverige AB / Filippa K / Fortum Markets AB / Goava / Google / Happy socks / HM AB / ICA Sverige AB / Intersport AB / KGK / Lagerhouse / Learnifier AB / Lexicon / LINUM AB / Microsoft / Nordic Hotels / Panduro / Plantagen AB / Rahmqvist Group AB / REF Stockholm / Stadium AB / Stjänsäljarpodden / Stora Coop / Talentech AB / Telavox AB / Tele2 IoT AB / Viva Media Group AB / Willys / WISE / Work Shop The Retail Agency / Workbuster AB / Zodiac Sverige AB /