Missa inte vårens inspirerande morgonseminarier

Välkommen att kickstarta dina onsdagar under våren med ett digitalt morgonseminarium. Vi har bjudit in några av Sveriges mest spännande personer som kommer underhålla, tipsa och inspirera.

Våra seminarier är självklart helt kostnadsfria och du behöver inte föranmäla dig. Du klickar bara på länken under seminariet du vill se på rätt dag och tid. Hoppas att vi ses!

När: onsdagar från 7 april till 2 juni.
Tid: 08.00-08.30

Missa inte vårens mest inspirerande event som är ett samarbete mellan Medieinstitutet, Stockholm School of Business, John Ericsson Institutet och Travel Education Centre.
Hitta dina favoriter nedan och boka in i kalendern.

7 april

Vilket jobb vill jag egentligen ha?

Att söka jobb upplevs av många som svårt och jobbigt. Detta seminarium ger dig insikter, praktiska tips och en steg för steg-process som gör din yrkesresa både enklare och roligare.

Föreläsare: Fredrik Johansson
Driver Double Cloud och har under sitt yrkesliv scannat tusentals CV:n, personliga brev och Linkedin-profiler och hjälpt hundratals företag att matchas med digital kompetens.

Onsdag 7 april
´08.00-08.30
Klicka här för att komma till seminariet

 

14 april

Försäljning i förändring

Det är viktigare än någonsin att fokusera på relationsbyggande och skapa värde för kunden. Här får du konkreta råd och tips hur du arbetar smart och gör försäljning ännu roligare!

Föreläsare: Helena Albinsson och Johanna Hagard Gissberg
Våren 2020 startade de podcasten Säljmorsorna för att göra skillnad för dig som jobbar direkt eller indirekt med försäljning. Målet är att lyfta statusen för roller inom försäljning, locka fler kvinnor till yrket och vara med och bidra med kunskap.

Onsdag 14 april
08.00-08.30
Klicka här för att komma till seminariet

 

21 april

Håll dig frisk och i form

Det är oerhört viktigt att röra på sig framförallt dagar med mycket stillasittande. Här får du tips på övningar som motverkar stela och ömma nackar och ryggar. På med träningskläderna!

Föreläsare: Martin Kassim
Personlig tränare och kostrådgivare på SATS med fördjupning inom det funktionella.

Onsdag 21 april
08.00-08.30
Klicka här för att komma till seminariet

 

28 april

Nätverka till framgång

7 av 10 jobb tillsätts genom kontakter. Morgonens seminarium ger konkreta tips och inspiration om hur du bygger rätt nätverk som hjälper dig i din nya karriär.

Föreläsare: Anu Majkvist
Coach och föreläsare inom entreprenörskap och karriärutveckling. Hon utbildar inom HR-management, ekonomi och medarbetarskap. Anu coachar chefer, företagare och medarbetare till bättre affärer.

Onsdag 28 april
08.00-08.30
Klicka här för att komma till seminariet

 

5 maj

Startupscenen – resan från garaget till finrummet.

Sverige har på kort tid skaffat sig ett av Europas bästa ekosystem när det kommer till att få framgångsrika startupbolag att blomstra. Hur har just Sverige lyckas urskilja sig från övriga länder i Norden?

Föreläsare: Mimi Billing
Journalist med inriktning tech och startups. Arbetade som reporter på Dagens industris sajt för det digitala näringslivet, Di Digital, 2015-2019 innan hon började på den Financial Times-backade europeiska startup-sajten Sifted.

Onsdag 5 maj
08.00-08.30
Klicka här för att komma till seminariet

 

12 maj

Typografi, digital teknik och demokrati

Tekniken utvecklas fort men långt ifrån alla skriftspråk har typsnitt som fungerar på Internet. Hur påverkar det demokratin? Det blir också visuell inspiration och tips på var du hittar de bästa nya typsnitten.

Föreläsare: Eva Wilsson
Grafisk designer med fokus på typografi. Arbetar till 75% som designer och till 25% som föreläsare på designskolor, organisationer och företag.

Onsdag 12 maj
08.00-08.30
Klicka här för att komma till seminariet

 

19 maj

Fastighetsbranschen, världens tråkigaste?

Här får du på ett enkelt och humoristiskt sätt veta hur fastighetsbranschen fungerar. Ett måste för dig som siktar på en karriär inom branschen och behöver ytterligare en byggsten.

Föreläsare: Robert Englund
En pragmatisk nörd som fastnat för fastigheter. Han har arbetat både operativt och strategiskt inom branschen innan han grundade Eng & Lund Fastighetskonsult.

Onsdag 19 maj
08.00-08.30
Klicka här för att komma till seminariet

 

26 maj

Feedback

Feedback är viktigt för att utvecklas och förbättras i arbetslivet och livet i stort. Här får du tekniker och tips på hur du ger feedback så att det landar på ett bra sätt. Du får även reda på varför ”du är slarvig” inte är feedback.

Föreläsare: Fredrik Nilsson
Har lång erfarenhet som chef och ledare, Har bland annat varit marknadschef på Unionen och ledde organisationen till att bli Sveriges största fackförbund.

Onsdag 26 maj
08.00-08.30
Klicka här för att komma till seminariet

 

2 juni

Presentationsteknik och examensarbete

Värdefulla tips och trix på vad du ska tänka på när det gäller allt ifrån upplägg och brief till att skapa ett framgångsrikt framförande. Ta chansen att gå från bra till fantastisk.

Föreläsare: Tobbe Wittström
Ekonom och journalist. 32 år i Bonnier koncernen varav 16 år som vice VD på Expressen. Styrelseordförande och VD i reklambranschen (Dragster Kommunikation), entreprenör och föreläsare.

Onsdag 2 juni
08.00-08.30
Klicka här för att komma till seminariet