Distansutbildningen Butiksledare är perfekt för mig

Amelie Aebischer tog studenten 2016 från ett estetiskt program och flyttade därefter till Schweiz där hon en tid praktiserade på ett modehus. För närvarande bor hon i Kalmar och studerar till Butiksledare på distans, vid sidan av studierna jobbar hon som säljare.

– Efter ett par år som säljare ville jag komplettera mina kunskaper och ta mig vidare och framåt mot mina retail drömmar. Då dök den här utbildningen på SSB upp som dessutom var på distans och halvfart. Det passade mig bra att fortsätta jobba, bo kvar i Kalmar och kunna plugga samtidigt. Dessutom ser jag väldigt positivt på den långa praktikperioden som ingår i utbildningen, säger Amelie Aebischer.

Vad är bra med att studera på distans?

-Det är en fantastisk möjlighet att oavsett var man befinner sig. Med hjälp av den digitala världen kan man studera och dessutom dela upp sin pluggtid så som det passar en själv bäst. Det är nog den friheten som jag uppskattar mest. Själva strukturen och upplägget på denna skola passar mig bra. Jag tycker också om att man får det material som skall studeras in innan lektionerna, då kan man kan lägga mer fokus på att lyssna och reflektera under lektionerna än att försöka hinna skriva ner allt läraren säger.

Vad ska tänka på som ny studerande på en YH utbildning på distans?

– Mitt tips till de som ska börja studera på distans i höst är att försöka knyta kontakter tidigt, boka möten med varandra och lär känna varandra. Det hjälper en mycket i de grupparbeten som man frekvent deltar i. Det här är min första distansutbildning och att gå från fysisk undervisning till distans var lite ovant och knepigt i början. Något som brukar ta mig 1 minut tog istället några veckor då hela upplevelsen är annorlunda än när man ses i verkligheten. Våga ta hjälp av de fantastiska lärarna och din handledare/klassföreståndare när du behöver!

Hur är det att sitta i ledningsgruppens som studeranderepresentant?

– Jag har alltid haft ett intresse av att kunna påverka och förbättra olika processer. Dessutom är det ett jättebra tillfälle att nätverka med nya kollegor från branschen och få mer insikt i den.  Eftersom vi är den första klassen för just denna utbildningen tänkte jag också att jag säkert kan bidra kring utformandet av kursplanen. Jag vill också kunna påverka arbetsmiljön för oss elever. Hela min skolgång har jag varit kamratstödjare så jag brinner lite extra för att bygga en miljö där alla känner sig välkomna.

– Ledningsgruppen har 4 möten om året och i den arbetar det människor från branschen som vill utveckla och bidra till framtidens medarbetare. Som studeranderepresentant för man klassens talan men tycker också till och får vara med och påverka beslut som berör utbildningen i sin helhet.

Vad ser du fram emot efter att du gått klart denna utbildning?

– Alla nya möjligheter! Att vara ett steg närmre mina retail- och företagsdrömmar. Jag ser flera scenarios, kanske börjar jag på en befintlig arbetsplats och börjar direkt i enledarroll eller så kanske jag bygger min egna arbetsplats.

Det finns också en chans att jag fortsätter med studierna, En sak är säker och det är att jag har valt en bransch jag älskar och som ständigt ligger i förändring och där har SSB verkligen hjälpt mig att förbereda mig inför framtiden.

Har du några quotes du lever efter?

“Acceptera det du inte kan förändra, ha mod att förändra det du kan och ha förstånd att inse skillnaden” Jag försöker också att ständigt utsätta mig för helt nya situationer för att fortsätta utvecklas.

Vi samarbetar med bland andra
Åhléns City / ALSO AB / Apoteket AB / Appelberg AB / Aramtis Headhunting / ATEA / Baby Shop Store STHLM AB / Beltrami Recruitment AB / Benify AB / Bik Bok AB / Bosch Rexroth AB / Cygate Sverige AB / ECIT / Euvic Sverige AB / Filippa K / Fortum Markets AB / Goava / Google / Happy socks / HM AB / ICA Sverige AB / Intersport AB / KGK / Lagerhouse / Learnifier AB / Lexicon / LINUM AB / Microsoft / Nordic Hotels / Panduro / Plantagen AB / Rahmqvist Group AB / REF Stockholm / Stadium AB / Stjänsäljarpodden / Stora Coop / Talentech AB / Telavox AB / Tele2 IoT AB / Viva Media Group AB / Willys / WISE / Work Shop The Retail Agency / Workbuster AB / Zodiac Sverige AB /