Desirée hjälper de studerande att lyckas

Desirée Johansson är utbildningsledare för Säljare B2B och Redovisningskonsult på Stockholm School of Business, Här delar hon med sig av sina bästa råd och tips.

– Försäljning har alltid intresserat mig, både siffror och människor är inspirerande och utvecklande att jobba med. Jag startade min karriär med att studera handels på gymnasiet och kompletterade med en YH- utbildning i ämnet butiksledning. Det öppnade upp dörrar i branschen och tillsammans med min passion för mode fick jag möjligheten att kliva in i svajiga butiker som jag vände till framgångsrika butiker.

Säljcoach på NK

-I några år verkade jag som avdelningschef och säljcoach på NK. Att rekrytera personal och skapa förändring är något jag är bra på och det är roligt också, ibland så klart utmanande.

Bytte bransch helt

– För precis ett år sedan kom jag till ett vägskäl och bytte bana och bransch helt, till skolans värld som Utbildningsledare. Jag har haft stor nytta av mina erfarenheter och kunskaper från ett antal affärs- och verksamhetsstrategier som jag har använt mig av i åratal. Att ta fågelperspektiv, förenkla och förtydliga från ide till genomförande samt sätta upp mål och uppnå dem med stort engagemang är ett måste i denna roll.

Vad gillar du mest med din nya yrkesroll?

Som utbildningsledare för Säljare B2B samt Redovisningskonsult känner jag mig trygg i att jag kan hjälpa mina studerande med mina egna erfarenheter från verkliga livet. Det kan låta klyschigt med att jag kan ha många bollar i luften, men det kan jag. Mest för att jag gillar det, att utvecklas, få vara nyfiken, vara igång faller sig naturligt för mig. En annan sak som jag gillar är självklart våra studerande på Stockholm School of Buisness och kollegorna.

Det är alltid ok att be om hjälp

– Stundtals som i andra yrken kan tempot och belastningen vara hög men det är ganska säsongsrelaterat och fastän skolan finns på tre orter – Göteborg, Malmö, Stockholm- så har Utbildningsledarna en tight kontakt och det är alltid okej att be om hjälp eller ställa frågor.

Dina tips till nya studenter ?

– Att kasta sig ut i någonting man inte vet så mycket om, med nya människor och ny kunskap är något utav det bästa man kan göra för att utvecklas. Jag har två spännande utbildningar att erbjuda i Göteborg, Säljare B2B och Redovisningskonsult. Utbildningen är både rolig, utmanande och viktig för framtiden. Att kunna sälja utan att tycka att man är ”för” på är en konst. Det får man lära sig en hel del om på våra utbildningar.

– Ska man studera till Redovisningskonsult underlättar det om man gillar siffror men att gilla människor underlättar också. Löpande bokslut till årsredovisning är viktiga delar i alla organisationer och det lär man sig mycket om under sin studietid hos oss på SSB.

Vad gör dig glad på jobbet?

Att coacha, peppa och stötta våra studerande ger mig energi. ”Vilja” är ett ledord som jag alltid letar efter hos människor. En vilja att hela tiden våga utvecklas. En vilja att vara delaktig, en vilja att vara med och en vilja att lära sig.

Vi samarbetar med bland andra
Åhléns City / ALSO AB / Apoteket AB / Appelberg AB / Aramtis Headhunting / ATEA / Baby Shop Store STHLM AB / Beltrami Recruitment AB / Benify AB / Bik Bok AB / Bosch Rexroth AB / Cygate Sverige AB / ECIT / Euvic Sverige AB / Filippa K / Fortum Markets AB / Goava / Google / Happy socks / HM AB / ICA Sverige AB / Intersport AB / KGK / Lagerhouse / Learnifier AB / Lexicon / LINUM AB / Microsoft / Nordic Hotels / Panduro / Plantagen AB / Rahmqvist Group AB / REF Stockholm / Stadium AB / Stjänsäljarpodden / Stora Coop / Talentech AB / Telavox AB / Tele2 IoT AB / Viva Media Group AB / Willys / WISE / Work Shop The Retail Agency / Workbuster AB / Zodiac Sverige AB /