Möt vår verksamhetschef Linda Sahin

Att få jobba med utbildning och bredda sitt nätverk i olika branscher är både energigivande och utvecklande. Jag kommer från en familj där affärsmannaskap var en del av vardagen och drivkraften till att kunskapsutveckla sig stod högt upp på schemat.

Vilken är din bakgrund?

Jag utbildade mig till civilekonom på Stockholms universitet och har främst arbetat inom ekonomi, lön och försäljning, säger Linda Sahin Verksamhetsansvarig på Stockholm School of Business

När jag fick möjligheten att jobba med alla tre ämnena samtidigt på SSB såg jag det som en möjlighet till att koordinera och dra nytta av mina kunskaper från ett annat perspektiv än endast det strukturella inom finans.

Vad är det bästa med rollen som verksamhetschef?

Ingen dag är någonsin den andra lik. SSB som varumärke finns i både Stockholm, Malmö och Göteborg och jag är mån om att ha en nära dialog med mina medarbetare. Jag bestämde mig tidigt att min roll skulle få draghjälp av mina sanningar kring ledarskap. Jag försöker vara en närvarande chef men samtidigt sätta tydliga ramar som hjälper oss alla. En av de sakerna jag uppskattar med min roll är att få vara spindeln i nätet och jag har lätt för att samarbeta och vara lyhörd vilket förenklar mitt arbete.

Vilka utmaningar medföljer i rollen?

Att leda på både nära håll och på distans är en stor utmaning och ställer krav på en tydligare dialog med alla i teamet, för samtidigt som den enskilda individen ska utvecklas ska vi även fungera som ett team. Som chef jobbar man med människor och det innebär spännande utmaningar. Människor är olika och medarbetare bör därför behandlas olika men utefter sina förutsättningar. Jag tycker det är viktigt att följa upp de som behöver det och ge frihet till de som behöver det. Att hjälpa sina anställda till att uppnå sin fullständiga potential kan låta som en klyscha men det är verkligen något som jag finner viktigt i det dagliga arbetet.

Varför är era utbildningar viktiga?

Det kommer alltid att finnas utbildningar som är mer eller mindre aktuella för arbetsmarknaden. På SSB får vi vara med om en del av framtiden redan nu. Att följa de studerandes resor, ha djupa samtal med våra konsulter som kommer från näringslivet, samverka genom våra ledningsgrupper som består av representeras från olika branscher samt jobba nära med människor i vår organisation som jobbat i flera decennier med utbildningar är mycket givande men också viktigt för alla parter. På en yrkeshögskola pågår det mycket aktivitet bakom kulisserna för att ro i hamn utbildningar som ska fylla en funktion men också vara intressanta.

Aktuella utbildningar

Jag tror att våra utbildningar alltid kommer att vara aktuella men av vi kanske får skruva på erbjudandet och vara noggranna med vad branscher efterfrågar för kompetenser. När vi skapar våra utbildningar tänker vi ”bredd och flexibilitet”. Jag tror heller inte att arbetsuppgifter som en lönespecialist, redovisningskonsult eller säljare har erfarenheter och kompetenser i kan riktigt och fullt ut ersättas av automatisering. Det tycker jag är extra spännande. En fråga som jag ofta ställer mig är; Hur kommer yrkesrollerna utvecklas?

Finslipar ständigt

Vi lägger stor uppmärksamhet på att hela tiden finslipa våra utbildningar. Detta gör vi genom en nära kontakt med både våra studerande, konsulterna vi använder under våra utbildningar och näringslivet överlag. Jag tror på samverkan och att tänka kollega i branschen än att tänka konkurrenter, och det märks på vår skola att den approachen smittar av sig i verksamhetens olika delar.

Yrkesroller som verkligen behövs

Att vara kongruent från tanke till handling kan vara en utmaning men är också ett mål som engagerar och motiverar. De yrkesroller vi utbildar i behövs mer än någonsin just nu. Att kunna räkna, leda och tänka strategiskt är framtidens förmågor att äga. Det tror jag vi att vi är bra på att utbilda i.

Hur peppar du dig själv på jobbet, har du några ledord att bjuda på?

Jag har en saying jag lever efter på jobbet ”allt löser sig”.
Bra och viktiga ledord för mig är transparens och tydlighet.

 

Vi samarbetar med bland andra
Åhléns City / ALSO AB / Apoteket AB / Appelberg AB / Aramtis Headhunting / ATEA / Baby Shop Store STHLM AB / Beltrami Recruitment AB / Benify AB / Bik Bok AB / Bosch Rexroth AB / Cygate Sverige AB / ECIT / Euvic Sverige AB / Filippa K / Fortum Markets AB / Goava / Google / Happy socks / HM AB / ICA Sverige AB / Intersport AB / KGK / Lagerhouse / Learnifier AB / Lexicon / LINUM AB / Microsoft / Nordic Hotels / Panduro / Plantagen AB / Rahmqvist Group AB / REF Stockholm / Stadium AB / Stjänsäljarpodden / Stora Coop / Talentech AB / Telavox AB / Tele2 IoT AB / Viva Media Group AB / Willys / WISE / Work Shop The Retail Agency / Workbuster AB / Zodiac Sverige AB /